eliassonjonas.blogg.se

8

Publicerad 2013-02-27 03:41:15 i Allmänt

Precis varit med om den äckligaste upplevelsen jag någonsin varit med om, en jätte kackerlacka på minst 10 centimeter klättrade upp för mitt ben. Jag skrek typ, aaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh. Sen stampade jag ihjäl den. Annars har dagen varit ganska värdelös. Kanske på grund av barca (båt), vem vet. Gick först till jobbet, fick mina banketter besvarade och lite annat smått och gott. Efter det var de hem och prata med med Luis, bruschan, mamsen och Elin. Efter det gick jag ut och sprang, var helt galet jobbigt... Sen var de lite gäster på besök, så vi åt kinamat, tårta och drack läsk. Smaskens. Orkar inte lägga upp bilder då jag skall börja packa... Kram på er!

7

Publicerad 2013-02-26 02:09:33 i Allmänt

Oj oj, sitter här solbränd och fin. Precis hemkommen från Puerto Viejo. Det var riktigt roligt! Absolut ett av de bästa ställen jag varit på här i CR. Sen skall de väl tilläggas att jag även planerade min framtid tillsammans med Scott. Scott äger 12 företag i världen, vilket ett av dem är panasonic tv (han är delägare) Han gav mig tips, vilket skulle garantera 100 000 dollar inom 2 år. Haha, ja vi får se. Vi cyklade runt hela området, stekte på stranden och åt fantastisk mat. Är helt galet trött, och skall upp 5 och jobba imorgon. Så skall snart i säng. Hoppas kunna ge er några bilder imorgon. Annars rekommenderar jag er att spana in Sigirids bilder i albumet CostaRica/panama. Finns många godingar där. KRAM.

6

Publicerad 2013-02-22 04:35:57 i Allmänt

Eftersom att gårdagen inte är mycket att prata om på grund av att ett visst lag inte kan spela fotboll, så tycker jag att vi sammanfattar den ordet, okej. Idag var det dock en ny dag! Vilket betyder nya möjligheter att göra bort sig och säga fel. Har nog aldrig sagt så mycket fel som jag har gjort idag. Har blandat svenska, spanska och engelska konstant... Stackars alla er som drabbats, ber om ursäkt för de. Har haft spanska lektion idag, som inte gick särskilt bra, började med ny saker, som visade sig vara jätte svårt. Har märkt att allt funkar i huvudet men verkligen inte i handen, och tyvärr måste man skriva ibland. Har även varit på massage idag. Huuuuur skönt som helst och de kostade 24 dollar för 45 min! Imorgon åker jag och bagge till Puerto Viejo, jag har sagt det tio gånger innan, men nu är det på riktigt. Vi har liksom inget val eftersom det är sista helgen. Helt galet att om två veckor har jag gått en dag på Donner. Sjukt. Men skall bli ganska skönt att få komma hem till den lugna vardagen. Har även börjat mitt projektarbete (som egentligen är anledning till varför jag åkte) har lagt mycket tankar på att planera, men eftersom ändringar skett har allt gått i stupet. Nu tror jag dock att jag lyckats fått ordning på det hela. Vi får se, bra blir det vilket fall som. Är ju jag som gör det. Hehe. Lägger in lite bilder från helgens resa, NJUT! Kram.

5

Publicerad 2013-02-20 02:47:00 i Allmänt

Hade inte tid skriva något inlägg igår eftersom vi kom hem från Monteverde, sent på kvällen och jag var jätte trött. I söndags skulle vi egentligen ha åkt till Poas (vulkan) men åkte istället till Monteverde. Det ett stort bergområde som har massor av olika aktiviteter. Vi gjorde ziplining, tarzan jump och så gick vi en liten runda i skogen. Var riktigt najs, om man räknar bort Zipliningen och tarzan. Jag är nämligen väldigt höjdrädd, men fick ändå för mig att haka på. Fy och blä, säger jag bara. Länkar båda aktiviteterna här under så får ni se själva. Går nämligen inte att beskriva. Nu har jag även byt "arbetstider" så jobbar från halv sju till halv ett. Vilket betyder att jag går upp klockan 5(!), kanske tidigare än morbror Håkan? Jag tror att jag kommer få mer tid att göra saker och lättare kunna ha kontakt med Sverige. Imorgon skall vi fira Shannon som har blivit 20 år! Så skall ta oss ner till logos och fika. Självklart samma tid som Barcelona spelar. Blir galen. Men har en spanska lektion efter, så är väl bara att bita i det sura äpplet och sitta med. Förlåt Elin, men kommer nog knarka fotboll när jag kommer hem... Klockan är redan 20.00 och jag skall ta en dusch sen hoppa i sängen. Hoppas ni alla mår bra. Kram. http://www.youtube.com/watch?v=7CnWi_-FAXg http://www.youtube.com/watch?v=PPgx8pgFVrQ

4

Publicerad 2013-02-16 03:54:26 i Allmänt

Som jag nämnde i mitt tidiga inlägg, så ändrar vi oss hela tiden, jag kommer heller aldrig ihåg va saker och ting heter. Så imorgon skall jag och bagge till Jacco och sola! Inte till puerto viejo. Vi båda har solabstinens. Snart skall vi hem till kalla Sverige och bli av med alla färg. Haha, älskar att det låter som att jag är jätte brun. But keep calm. Världen är inte helt på sniskan. Jag är ännu blek. Bara lite mer levande, eller nått. På söndag skall vi troligtvis till Poas, det är en vulkan som ligger dryga timmen i från San josé. Ja, de var allt.

3

Publicerad 2013-02-14 02:20:00 i Allmänt

Nu sitter jag här igen, mat i magen och svett underarmen. Precis ätit ris och grönsaker, kanske inte en super måltid men ville försäkra mig att allt är bra med magen, så jag väntar tills imorgon med att äta "riktig mat". Nemas problemas för min del. Det funkar det med. Idag har det var väldigt chill, direkt när jag vaknade tog jag en dusch sen pratade med min fina afrikan, åt frukost, gick till bussen, åkte buss, och jobbade. Fick sluta tidigt idag för att jag skulle kunna få se Champions. Riktigt skönt att ha en chef som vet att man älskar fotboll och ger en ledigt!! Eftersom det är 7 timmars tidsskillnad i från Sverige, så går matcherna klockan 13:45 här när de visas 20:45 hemma. Imorgon så skall jag först jobba, sen direkt efter åka buss ner till San José och ha spanska. Sen skall vi försöka hitta rätt vart man köper biljetter till Puerto viejo. Om jag kommer ihåg rätt. Det är sällan jag gör, så lita inte hundra på mig. Hehe. Tycker vi behöver nån bild här på min halvtråkiga blogg. Bilderna är i från Tamarindo.
Kram

2

Publicerad 2013-02-13 01:23:00 i Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen. Vaknade imorse med en otrolig magknip. Brydde mig knappt om den, och gick i väg till jobbet. Men när jag kom halvägs, fick jag ge upp. Gick hem och la mig, somnade direkt och sov fram till ett. Jag har inte ätit något annat en gelatin och pulvermos (kanske dom två sakerna jag ogillar mest i hela världen) på hela dagen. Men skall försöka att äta lite kex och dricka avslagen cola till kvällsmat. Idag är första gången som jag har hemlängtan. Är så trött på att vara sjukt, att ha ont över allt och inte kunna göra något. Har betalat väldigt mycket pengar för att åka hit, visst har jag sätt mycket men har samtidigt har snart legat hemma i två veckor. Känns hemskt. Vill jobba, vill lära mig spanska, vill se landet. Men nej. Måste vara hemma. Förstår heller inte varför, men nu är det bara 3 veckor kvar. Väldigt blandade känslor, vill åka hem, träffa alla underbara människor hemma och framför allt få vara med Elin. Men samtidigt är allt så underbart här. Varmt och skönt, avslappnad miljö, spanska och en underbar natur. Får se om jag jobbar imorgon. Tror de, men är inte säker. VI får se. Nu blir det NHL på en laggig livestream. KRAM.

1

Publicerad 2013-02-12 03:14:00 i Allmänt

Har märkt att de alltid är lika svårt att välja topic. Så kommer hädan efter vara kreativ och döpa dem till siffror. Så blir inte allt för fundersamma. Idag försov jag mig för första gång. Gick och la mig klockan 8 (!) igår och sov TOLV timmar. Vilket resultera att jag vaknade klockan 8 idag. Jag har märkt att jag senast skall gå hemifrån klockan 08.17 för att komma i tid, i min snigelfart. Kom till jobbet, kopierade 100 papper och satt sen och klippte isär alla. Lärorikt! kanske kan lära mig att klippa rakt. Vem vet. Efter jobbet var det att åka direkt till Logos för en spanska lektion. Råkade dock snubbla in i en liten butik och köpte lite små saker. Eftersom jag hade lektion idag, betyder de att jag inte har någon förens torsdag, vilket är sköönt. Fick självklart tjockt med läxor, vilket jag skall försöka ta tag i imorgon. (notera försöka). Jag skall få sluta tidigare imorgon för att kunna se Champions. Ja, det var väl allt jag hade att säga. Klockan är kvart över åtta och skall sova. God natt på er, eller a, tidig morgon. KRAM

En Helg I SanJosé

Publicerad 2013-02-11 02:09:00 i Allmänt

Helgen som har varit spenderade vi här hemma. Det blev Inga utflykter eftersom vi alla är/var småsjuka, och tänkte att det kunde vara skönt att bara ta det lugnt en helg. Fredags hände det inte mycket alls. Jobbade, kom hem, åt mat, lyssnade HP (Ja Frida, jag har börjat igen) sen sov jag innan klockan slog 21. Förstår inte alls att jag kan somna så dags.. Sover nästan aldrig i Sverige? - aja, trevligt är det! I lördags blev de först lite shopping. Köpte lite saker till nära och kära. Sen gick Sigrid, Shannon och jag ut till någon "partystad". Det var kul. Idag, så har jag inte gjort särskilt mycket, varit med Bagge, solat och bara chillat. Imorgon börjar en ny jobbvecka, med spanska lektioner på tisdag och torsdag. Undrar hur jag kunde lägga en lektion på tisdagen, när det är Chapions? Ahhh. blir arg på mig själv. Jag skall även försöka börja renskriva mina inlägg. Skriver som en kråka har jag märkt. Bjuder på fler bilder från Bocas

Spanska

Publicerad 2013-02-08 03:20:19 i Allmänt

Dagen i ära började med jobb. Var som vanligt väldigt roligt. Gjorde i stort sätt som igår, lekte, målade, lekte kull, åt mat och ja, sov siesta. Efter jobbet gick jag hem och pratade med mor & far, jag fortsatte sedan till frisören!! Har aldrig i mitt liv varit så nervös inför en klippning. Men jag kan lugna er alla, det blev bra. Bättre än jag kunnat tro. Tyvärr får ni ingen bild. hehe. Jag skulle ha haft en spanska lektion idag, men är så genomförkyld att jag knappt kan prata. Lite små jobbigt eftersom jag precis haft halsproblem, men men. Nu efter några veckor har jag en ganska bra bild om hur bra jag är på spanska. Jag uppfattar det som att jag KAN spanska, men inte riktigt flytande. Jag har märkt att ju mer man lär sig, ju svårare blir det. Det är verkligen så. Men jag kan prata med vem jag vill om vad jag vill. Så skall inte klaga. Min italienska "värdbror" har en kompis som besöker han, han är från USA och är världens coolaste hippie. Han jobbar som programmerare och kan därför jobba vart i från han vill. Han har aldrig skor på sig och varit ute och rest i snart 3 år med endast en liten ryggsäck. Han har inga planer på åka tillbaka. Det är de här jag älskar med att resa. Man träffar så mycket folk, med så många olika tankar och idéer som är väldigt lärorikt. Ja, klockan är 20:20 och jag skall sova. Kram på er!

Trött kille

Publicerad 2013-02-07 03:45:28 i Allmänt

Lovade igår att skriva ett längre inlägg, tyvärr kommer det bara ett kortet inlägg idag med. Helt slut efter dagens jobb och spanska lektionen. Nu har barnen börjat skolan, så nu är det helt plötsligt 30 barn i min grupp. Nu känns det som att de behöver mer hjälp. Ja, vidare har jag börjat med spanska lektioner. Känns som att de kan bli bra. Om de bara hade varit gratis... Skall inom någon dag försöka skriva om: Mitt intryck så här långt, min spanska och lite annat smått o gott. Ni får helt enkelt vänta och se. Kram på er alla.

Back in town

Publicerad 2013-02-05 03:17:18 i Allmänt

Vi är nu tillbaka i Costa Rica, San José. Vi kom igår klockan 21, lokal tid. Jätte trötta efter 3 dagar i paradiset. Bocas del toro, är enligt många ett paradis som det inte finns många av. Jag kan inget annat än att hålla med. Klockan är snart 20:00 och skall gå och lägga mig, helt slut sen resan, så skall försöka sätta mig ner och skriva något längre inlägg imorgon. Men jag bjuder allt på två bilder. KRAM

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela