eliassonjonas.blogg.se

Spanish

Publicerad 2013-01-08 04:59:00 i Allmänt

Idag hade vi våran första spanska lektion. Det började med ett prov... Det gick helt okej. Mäktes ganska tydligt vad man skall öva mer på osv. Våran lärare heter Katja och är från CR, hon är jätte trevlig med mycket humor men samtidigt så där lagom seriös. 
Lektionerna har vi i Logos lokaler som ligger i dowtown San José, och de tar ungefär 30 minuter att komma dit. 
I San José bor det lite drygt 2.5 miljoner människor, samtidgt som staden är ganska liten till ytan. Detta gör att det är fullt av folk överallt vart man än går. Jag och sigrid bor i ett område som heter Guadaloupe, där det bor ungefär 40 000. Området är väldigt fint och skall tydligen vara ett av de säkraste områderna i CR. Här bor övre medelklassen, och poliser promenerar hela kvällarna.
Vi skall som sagt ha spanska lektioner 6 immar per dag tills på fredag, då vi avslutar med något partyliknande, typ grillfest med massa volontärer från olika hjälporganisationer. Kommer nog bli grymt.
Det börjar nu märkas ganska mycket att man kommer in i språket mer och mer. Men huvudvärken är tillbaka, liksom tröttheten. Dock har man gansk skön dyngsrytm, då de funkar.
Katja berätta idag vart vi skall volontärarbeta. Jag skall vara på ett barnhem som ligger uppe i bergen. Det är barn som är mellan 6 och 12 år. Jag skall huvudsakligen "rasta ungarna" typ spela fotboll. Det var tydligen det dom ville göra. Men skall nog även ha lite sångstund och självklart en måltimme! 
Men men, kanske blir helt annorlunda när man kommer dit. Vi får se helt enkelt.

Kommentarer

Postat av: Elin Sandelin

Publicerad 2013-01-08 12:06:37

höhö sångstund ;)

Svar: haha, jo kanske ;)
eliassonjonas.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela